De acht MBO vestigingen van Helicon opleidingen organiseren gezamenlijk op zaterdag 16 januari 2021 een extra online open dag voor studiekiezers. Tijdens deze open dag wordt er via een livestream en online voorlichtingen via Teams, informatie gedeeld met leerlingen die zich oriënteren op een nieuwe studie. Leerlingen kunnen zich vooraf aanmelden zodat Helicon hen gericht kan voorzien van de juiste informatie.

De open dagen die de acht Helicon MBO scholen op hun eigen vestiging hebben ingepland, vinden doorgang in een aangepaste vorm. Voor de locatie Geldermalsen, waar de fruitteeltopleiding is gevestigd, is deze open dag op zaterdag 23 januari. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen, kunnen studiekiezers zich vooraf, binnen een tijdslot, aanmelden voor een live of online 1-op-1 gesprek met een docent op de school van hun voorkeur. De scholen houden zich aan de RIVM-maatregelen.

Online open dag
Op zaterdag 16 januari, van 10.00-16.00 uur, komen alle richtingen en opleidingen van Helicon aan bod en wordt dé informatie gegeven waar een leerling behoefte aan heeft. Docenten én studenten komen aan het woord en beantwoorden vragen over opleidingen, stages, de sfeer bij Helicon en nog veel meer. Per richting is een livestream te volgen. Na de livestream kunnen leerlingen, via Microsoft Teams, aanhaken bij een online voorlichting over een specifieke opleiding.