Wageningen University & Research is begonnen met het aftellen richting het 100-jarig bestaan van de universiteit. Op donderdag 9 maart werd de 99e Dies Natalis gevierd en werden het logo en thema van het 100-jarig jubileum in 2018 bekendgemaakt.
In 1918 kreeg de toenmalige Rijks Landbouw Hoogeschool de academische status toegekend. In die tijd bestonden al de eerste proefstations. In 1997/’98 smolten de Landbouwuniversiteit, Dienst Landbouwonderzoek en het Praktijkonderzoek samen en werd Wageningen University en Research gevormd. Sinds 2016 dragen ook alle instituten binnen de samenwerking de naam Wageningen UR.

Wageningen University is ook dit jaar weer door QS World University Rankings uitgeroepen tot de beste universiteit op het gebied van land- en bosbouw in de wereld. In 2016 kreeg de universiteit ook al het predicaat van beste universiteit van de wereld. QS World University Rankings beoordeelde dit jaar 300 universiteiten. In de lijst staan veel Amerikaanse en Britse universiteiten. Binnen Nederland staat Wageningen ook goed aangeschreven. In de Keuzegids van 2016 werd Wageningen University voor het elfde jaar op rij als beste universiteit van Nederland beoordeeld.

Dit bericht is geplaatst op maandag 20 maart 2017 - 16:22