Volgens de nieuwste cijfers van SMK die de redactie van Fruitteelt rechtstreeks heeft opgevraagd, zijn er in Nederland nu 64 fruitbedrijven (hard- en zachtfruit samen) in het bezit van een PlanetProof-certificaat. Het areaal dat zij samen hebben, omvat 1450 hectare. Het aantal bedrijven met zachtfruit (enkele hebben ook een hardfruittak erbij) komt uit op 20. Het gecertificeerd zachtfruitareaal (pruimen, kersen, frambozen, bessen, bramen) komt gezamenlijk uit op 157 hectare. Bijna 90 hectare hiervan komt voor rekening van de teeltgroep bessen, bramen en frambozen.
Het aantal handelsbedrijven met PlanetProof staat nu op vijf.
Begin 2018, dus voordat het instapseizoen voor certificeringen van 2018 startte, hadden 26 hard- en zachtfruittelers een certificaat.
Op de site van SMK kunt u per productgroep bekijken welke bedrijven een PlanetProof-certificaat hebben. Let op, veel bedrijven hebben meerdere teelten (bijvoorbeeld appel en peer); u de aantallen bedrijven van appel en peer dus niet zomaar bij elkaar optellen. Als u zoekt op bijvoorbeeld bessen, kies dan altijd voor de optie ‘Centraal Europa’.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 20 december 2018 - 15:21