Werkgevers in ons land moeten verplicht een ‘risico-inventarisatie en -evaluatie’ hebben. Dit om een veilige en gezonde werkomgeving voor medewerkers te waarborgen. Maar hoe start je met deze RI&E? En als je al van start bent gegaan, hoe houd je de RI&E dan ‘levend’ binnen je bedrijf? Vanuit LTO worden door Stigas digitale voorlichtingen georganiseerd rond deze thema’s.

  • Vliegende start met je RI&E

Deze online voorlichting vindt plaats op woensdag 7 december aanstaande, van 20.00 tot 21.00 uur. De voorlichting is voor iedereen die wil starten met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E),  maar er nog geen tijd voor heeft kunnen maken of niet goed weet hoe te beginnen of verder te gaan.

De boodschap voor iedereen met koudwatervrees is: het is niet moeilijk en je hebt er echt iets aan!

  • Aan de slag met acties in de RI&E

Deze online voorlichting vindt plaats op maandag 12 december aanstaande, van 20.00 tot 21.00 uur. De voorlichting is bedoeld voor ondernemers die zijn gestart met de RI&E, maar niet echt verder komen met het plan van aanpak. Omdat ze niet weten welke acties het beste bij hun bedrijf passen, hoe ver een uitvoeringstermijn in de toekomst mag liggen, of hoe ze de RIE binnen hun bedrijf levend kunt houden.

Tijdens de bijeenkomst worden tips en ervaringen uitgewisseld. De bijeenkomst is kosteloos. Deelnemers hebben aan het einde voldoende in handen om verder te komen tot een goede, actuele RI&E èn werkbaar plan van aanpak.

Kijk hier voor meer informatie en/of aanmelden.

Bron: Stigas

Dit bericht is geplaatst op donderdag 24 november 2022 - 16:25