Wageningen UR en de NFO organiseren binnenkort weer de cursus Koeling en Product Kwaliteit. Deze richt zich op de bewaring van groot- en kleinfruit. De cursusdata zijn de dinsdagen 26 november, 3 december (beide ’s middags) en 10 december. De cursus op 10 december betreft 2 dagdelen: een middag- en een avonddeel (excursie). De cursus wordt gehouden in Wageningen.
De cursus is bedoeld voor fruittelers en medewerkers, maar ook handelsbedrijven, veilingen, koelbedrijven, adviesbureaus, installateurs koeltechniek, et cetera, zijn welkom.

Cursusonderwerpen zijn: productkwaliteit, bewaarziekten, vruchtrot, koeltechniek, benodigde koelcapaciteit, cellenbouw en ULO-bewaring. Maar ook de dagelijkse onderwerpen zoals inkoelen, bewaarcondities, 1-MCP toepassing, controles en veiligheid komen aan bod. De cursus wordt gegeven door vakspecialisten van Wageningen UR. De kosten bedragen € 495,- ex. btw.
Leden van de NFO krijgen een korting van 10%. Daarnaast zijn er subsidiemogelijkheden van maar liefst 85% voor werknemers die de cursus willen volgen. Heeft u hierover vragen, dan kunt u contact opnemen met de NFO (Karin Rommens, tel. 06-22944037, krommens@nfofruit.nl).
Heeft u inhoudelijke cursusvragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Wageningen UR (Hans de Wild, tel. 0317-487703, hans.dewild@wur.nl of Frank van de Geijn, tel. 0317-481318, frank.vandegeijn@wur.nl).

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 15 oktober 2019 - 19:49