Op 8 juni 2018 organiseert StonefruitConsult voor de tweede keer Dé Steenfruitdag: een studiedag rondom de teelt van pruim en zoete kers. Dé Steenfruitdag zal plaatsvinden op Proeftuin Randwijk, Lingewal 1 te Randwijk tussen 12.30 en 18.00 uur. StonefruitConsult is een samenwerkingsverband tussen Fruitconsult, CAF en Delphy.
Deze bijeenkomst biedt pruimen- en kersentelers nieuwe teeltkennis, informatie over innovaties en de mogelijkheid om onderlinge contacten op te doen.
Om 13.00 uur zijn er rondleidingen over de pruimenteelt met aandacht voor snoei, actualiteiten, gewasbescherming, bemesting, planttijdstippen, dunning, Lazoet en sleedoornonderstam WUR S 766. Om 15.00 uur zijn er rondleidingen voor de teelt van zoete kers met de onderwerpen opkweek, snoei, toppen en snoeitijdstip, pottenteelt, actualiteiten, gewasbescherming, bemesting en rassen. Om 17.00 uur is er een spuitdemonstratie met aandacht voor de bedekking in de boom. Daarnaast is er een infomarkt met stands van verschillende bedrijven. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 5 juni 2018 - 16:34