Tuinbouw Digitaal organiseert een bijeenkomst over de nieuwste projecten op het gebied van ICT-ontwikkeling en -toepassing in de tuinbouw: Greenport Digital – What’s next? De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 19 oktober in het World Horti Center in Naaldwijk. Met bijdragen van Oscar Delnooz (ministerie van Economische Zaken) en Jack van der Vorst (directeur Social Sciences Group, onderdeel van Wageningen University & Research) en kennismaking met maar liefst 9 ICT-projecten in en om de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Fruit 4.0, mede tot stand gekomen op initiatief van de NFO, is er hier een van.

Peter Frans de Jong en Cor Verdouw van Wageningen U&R laten u zien waar dit onderzoek nu staat. Het project Precisietuinbouw-project Fruit 4.0 richt zich op het verhogen van de kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie van de Nederlandse hardfruitketen door betere teelt- en managementinformatie. NFO-innovatiemakelaar Patricia Hoogervorst is de contactpersoon binnen de organisatie over dit project.
Er staan twee thema’s centraal: waarneming & detectie en management & big data. Dit varieert van high tech metingen in de boomgaard tot aan het interpreteren van gegevens, zodat ze bruikbaar zijn voor bedrijf en keten.

Klik hier voor meer info.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 26 september 2017 - 19:21