Donderdag 16 augustus 2018 organiseren Fruitconsult BV, de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en Wageningen University & Research (WUR) de jaarlijkse open dag op Proeftuin Randwijk. Nieuw dit jaar is de speciale aandacht voor kleinfruit in het Houtig Kleinfruit Centrum (HKC) dat sinds dit voorjaar op de proeftuin gevestigd is.
De dag zal geopend worden door NFO-voorzitter Gerard van den Anker.
Het programma bestaat uit een combinatie van rondleidingen, techniekdemonstraties en een bedrijvenmarkt.
In de middag zijn er zes rondleidingen met aandacht voor nieuwe perenrassen, de teelt van het appelras Magic Star, de biologische perenteelt, nieuwe kennis over oorwormen, watergift bij peren, dunning bij appel, en het project Humistatus Conference.
In de avond worden demonstraties gegeven waarbij er aandacht is voor nieuwe ontwikkelingen in spuittechniek, precisie-wortelsnoei op basis van gegevens die zijn opgehaald met drones, sensortechniek voor bloei- en vruchtdetectie en kleurbevordering door mechanisch bladplukken.

Om 17.15 uur start naast de grootfruitrondleidingen een speciale rondleiding voor telers van kleinfruit waarin aandacht is voor de opzet van het nieuwe HKC, de beheersing van suzuki-fruitvlieg, onderzoek rond de aanpak van bramengalmijt, een bemestingsdemo bij frambozen en een demo plantgatbehandeling bij de teelt van rode bessen.

In de pauzes kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje een bezoek brengen aan de bedrijvenmarkt. De activiteiten eindigen rond 20.30 uur waarna wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Klik hier voor het exacte programma

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 14 augustus 2018 - 20:06