Vandaag hebben 15.000 Nederlandse boeren en tuinders een verzoek ontvangen om mee te doen met het opinieonderzoek ‘De staat van de boer’ van dagblad Trouw. Het is een eerste aanzet om het Nationaal Landbouwdebat uit de jaren ’90 nieuw leven in te blazen. Dat er onder agrariërs een behoefte is hun stem te laten horen, blijkt uit het feit dat al bijna 600 mensen de vragenlijst, na de eerste publiciteit afgelopen weekend, spontaan invulden.
Trouw wil met het onderzoek boeren een stem geven in het landbouwdebat dat nu vooral óver hen wordt gevoerd. Aan de hand van de resultaten van het opinieonderzoek wordt dit voorjaar het Nationaal Landbouwdebat nieuw leven ingeblazen. De uitkomsten van het onderzoek worden in juni gepubliceerd in een speciale bijlage van de krant en gedeeld met de agrarische vakbladen. Trouw hoopt dat de publicaties de start zijn van nieuw inhoudelijk overleg over de agrarische toekomst van Nederland: in zaaltjes door het land en uiteindelijk in de lokale, provinciale en landelijke politiek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Wageningse bureau Geelen Consultancy en wetenschappelijk begeleid door de Wageningen Universiteit (WUR).
Het invullen van de vragenlijst kost circa 7 minuten. Ga naar de vragenlijst of kijk geelen.consultancy.nl voor meer informatie.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 17 april 2018 - 20:10