De nieuwe generatie Van Capel  loopt zich alvast warm om het bedrijf op termijn over te nemen. Herman van Capel in Kesteren is een jaar geleden van de fruitteeltopleiding afgekomen en werkt sindsdien enthousiast mee op het appel-, peren-  en kersenbedrijf  van zijn vader Machiel. Herman vindt het vak fantastisch, vooral de kersen! “Dat zit gewoon in de genen”, zegt hij. “Zelfs mijn opa vond dat al geweldig, mijn pa later ook. Mijn ouders zeggen dat ik als kleuter de verschillende rassen al uit elkaar kon houden”, zegt hij grinnikend. Zelf noemt hij zijn liefde voor kersen een passie, zijn vader spreekt, lachend, meer van een tic. “Hij gaat er echt helemaal in op.” Om het werk en de risico’s wat te spreiden, worden er behalve kersen ook appels en peren geteeld.

Het vak wordt er niet makkelijker op, vinden ze. “Tegenwoordig  is alles milieu wat de klok slaat. Ze pakken alles van je af, zonder dat ze er verstand van hebben. Daarom is het zo fijn als je een organisatie achter je hebt staan.” Herman doelt daar mee op het lidmaatschap van NFO. “Je móet wel van een branchevereniging lid zijn. Als je de krachten niet bundelt, ben je helemaal nergens. Zonder NFO denk ik niet dat de fruitteelt het in Nederland gaat redden.” Naast de belangenbehartiging waarderen ze ook het vakblad enorm. “Iedere twee weken weer is het een wedstrijd wie het eerste de Fruitteelt te pakken krijgt. Het is jammer dat het niet meer elke week uitkomt!”

Iedere twee weken stelt een NFO-lid zich aan u voor. Wat houdt hem/haar bezig en waarom is hij/zij NFO-lid? Wilt u ook een keer deelnemen? Neem dan contact op met Andrea Disco.

Dit bericht is geplaatst op woensdag 24 oktober 2018 - 09:27