Afgelopen december reisde een Nederlandse delegatie van The Next Fruit 4.0 naar de Amerikaanse staat Washington voor een vierdaags bezoek aan de partners binnen het samenwerkingsproject voor de boomgaard van de toekomst. De delegatie bezocht enkele (slimme) boomgaarden en het Center for Precision and Automated Agricultural Systems (CPAAS) van Washington State University (WSU). Daarnaast vonden er ontmoetingen plaats met telers en technologiebedrijven. Ook werd de samenwerking met het handelsdepartement van de staat Washington besproken en nam de delegatie deel aan een excursie van de Washington State Tree Fruit Research Commission (WTFRC).

Sinds februari 2021 is er een samenwerkingsovereenkomst tussen partners in de staat Washington en Nederland gericht op de boomgaard van de toekomst. Ook de NFO is deelnemer. Dankzij de samenwerking werken Nederlandse en Amerikaanse partijen nu samen aan de ontwikkeling van robots en sensortechnologie.

Tijdens het bezoek werd vastgesteld dat er door de stijgende grondstofprijzen een toegenomen belangstelling is voor duurzame oplossingen die de productie-efficiëntie kunnen verbeteren. De Agtech concurreert met beter betaalde, technische banen. Ook is recent het nieuwe onderzoeksinstituut National Science Foundation geopend dat zich richt op te toepassing van artificial intelligence in de agrarische sector.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 15 februari 2022 - 10:37