Fruitteler André Alkema hoeft na uitspraak van de Raad van State toch geen dwangsom van € 75.000 te betalen. Volgens de Raad van State legde de gemeente de dwangsom op terwijl het niet duidelijk was voor Alkema dat hij zijn anti-hagelkanon niet mocht gebruiken. Inmiddels is dat wel duidelijk, dus als hij nu zijn kanon gebruikt, mag de gemeente hem alsnog een boete opleggen.

Een klein eindje zuidelijker in het Zeeuwse, wil CDA-Kamerlid Jaco Geurts dat staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur & Milieu anti-hagelkanonnen vrijstelt van regels voor industrielawaai. Sinds 1 januari is een vergunning verplicht, maar voor bijvoorbeeld de gemeente Borsele is het nogal een rompslomp om vergunningen te verlenen.

In het Belgisch Boom, net ten zuiden van Antwerpen, hebben deze maand op een festivalterrein op testbasis meerdere anti-hagelkanonnen geknald. In het weekend van 27 juli houdt Boom namelijk het festivalweekend Tomorrowland. Bij onweer kan de organisatie de kanonnen inzetten. Vorig jaar trok het festival circa 180.000 bezoekers.

 

 

Dit bericht is geplaatst op woensdag 31 juli 2013 - 08:41