Chinese appeltelers in het district Yan Tai realiseerden de afgelopen vier jaar 20 tot 30 procent minder kosten en 20 tot 30 procent meer opbrengsten dankzij het Food Chain Partnershipproject van Bayer Cropscience. Aan het project doen vijfhonderd telers, met gezamenlijk 70 hectare appels, mee. Doel is dit aantal uit te breiden naar 1.500 telers met gezamenlijk 210 hectare appel.

Bayer betrekt in dit project de gehele keten; van teelt tot consument. De telers krijgen begeleiding bij het duurzaam kweken van appels – met behulp van producten van Bayer – en worden gekoppeld aan ketenpartners die het product vermarkten. De afzetketens Golden Wing Mau en Walmart zijn daarvoor geselecteerd.

Bayer heeft inmiddels wereldwijd 240 Food Chain Partnershipprojecten lopen in een breed scala aan gewassen. Een ander voorbeeld daarvan is een kersenproject in Chili dat onlangs is opgezet in samenwerking met het Nederlandse handelsbedrijf Frankort & Koning. De eerste kersen uit dit project arriveerden afgelopen week in Nederland. 

Dit bericht is geplaatst op maandag 9 december 2013 - 16:09