Op initiatief van de NFO-kring Midden-Nederland organiseren de Provincie Gelderland en de waterschappen Rivierenland en Vallei en Veluwe van december tot en met maart 2019 de actie ‘Bezem door de middelenkast’. In de Provincie Zeeland loopt tot eind februari 2019 eenzelfde actie als onderdeel van Schoon Water Zeeland. Verouderde middelen en middelen waarvan de toelating is verlopen, kunnen tijdens de actie ‘Bezem door de middelenkast’ kosteloos worden ingeleverd.

Actie Gelderland
U kunt zich gratis aanmelden voor de bezemactie via bezemdoordemiddelenkast.nl, bezemgelderland@clm.nl (o.v.v. Bezemactie Gelderland, naam, telnr, adres en voorkeur voor adviseur in gewasbeschermingsmiddelen) of met de antwoordkaart die u via de post heeft ontvangen.
CLM voert de actie uit in samenwerking met provincie en adviseurs in gewasbeschermingsmiddelen. Binnen twee weken neemt een adviseur contact met u op om een afspraak te maken. U kunt zelf aangeven welke organisatie uw voorkeur heeft.
Aanmelden kan tot eind februari. De bezoeken vinden plaats in de periode tot en met 30 april 2019.
Tijdens het bezoek loopt u samen met de adviseur de middelenkast door. Met de CLM-bezemtool kan de adviseur door invoeren van het registratienummer snel zien of een middel is toegelaten of niet. De adviseur vult de bezembon in. Hierop staat hoeveel kilo afgevoerd wordt. De verouderde middelen worden tijdens de actie in twee rondes gratis bij u thuis opgehaald. Op de bezembon staat precies hoe het werkt.
Om te voorkomen dat de bezemactie en controles door handhavers elkaar kruisen, is de actie afgestemd met NVWA, Omgevingsdiensten en Waterschap.
In Oost-Gelderland is afgelopen jaar al een succesvolle bezemactie gehouden.

Actie Zeeland
De actie in Zeeland loopt op een soortgelijke manier als in Gelderland met als verschil dat de actie loopt via Schoon Water Zeeland. Lees in deze brief meer over deze actie. Aanmelden kan via schoon-water.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 4 december 2018 - 16:12