In de provincie Limburg, Oost-Gelderland en in acht gemeenten in Noord-Holland loopt de actie ‘Bezem door de middelenkast’. Met deze actie van het CLM kunnen agrariërs eenvoudig en zonder kosten de niet-toegelaten middelen die nog in de middelenkast staan, afvoeren.
Opgeven kan voor ondernemers in Limburg nog tot 23 februari. Ondernemers in Oost-Gelderland kunnen zich nog tot 28 februari aanmelden. Door op de website bezemdoordemiddelenkast.nl te klikken op de button ‘Aanmelden voor GELDERLAND’, kunt u zien welke gemeenten in deze regio deelnemen. De zes gemeenten die in Noord-Holland meedoen, zijn Opmeer, Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Beemster, Koggenland en Purmerend. Aanmelden in deze regio kan nog t/m 28 februari.

Hoe werkt het?
CLM werkt bij de actie ‘Bezem door de middelenkast’ samen met regionale gewasbeschermingsadviseurs of teeltspecialisten. Zij gaan langs bij de telers en controleren of er niet-toegelaten middelen aanwezig zijn. De adviseur weegt de af te voeren middelen en de teler krijgt een ‘Bezembon’. Daarmee kunnen de middelen kosteloos worden ingeleverd bij de gemeentelijke milieustraat of bij een ander inzamelpunt. Kijk op bezemdoordemiddelenkast.nl voor meer informatie en aanmelden.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 30 januari 2018 - 16:28