William Pouw in Schalkwijk, teler van biologisch fruit, introduceerde onlangs een biologische appel- en perenlikeur. De teler wil zich met deze nieuwe producten, die een aanvulling vormen op zijn reeds bestaande assortiment vruchtensappen, verder onderscheiden in de markt. In de appellikeur zijn de appelrassen Topaz, Goudreinet en Elstar verwerkt. De perenlikeur bestaat uit aromatische peren, zoals de Doyenné du Comice en de Conference. “We verwerken lichtbeschadigde appels en peren, bijvoorbeeld met een hagelplekje” meldt Pouw op de site Biojournaal.nl. “Dit heeft uiteraard geen invloed op de smaak, maar de vrucht is wat minder geschikt voor in de winkel. In bedrijfsmatig opzicht fungeert het maken van likeuren als een soort back-up, vooral nu de weersomstandigheden steeds extremer worden.”

Pouw verkoopt de likeuren aan particulieren, daarnaast belevert hij restaurants en winkels in de buurt en is hij bezig met grotere afnemers. “Diverse winkels geven echter aan dat ze één of twee producten te smal vinden om op te nemen in hun assortiment. Daarom bekijk ik samen met BioSpirits, dat de likeuren voor mij produceert, de mogelijkheden om een lijn van fruitlikeuren te realiseren.”

Dit bericht is geplaatst op donderdag 17 juli 2014 - 12:51