AppsforAgri demonstreerde op De Appeldag diverse sensoren die via een app kunnen worden uitgelezen. De SoilMate adviseert telers over zowel het vochtpercentage in de bodem als de neerslagverwachting. Op basis hiervan kunnen telers beslissen of beregenen al dan niet nodig is. De SoilMate heeft een sensor van – afhankelijk van de uitvoering – 15, 30, 60 of 90 centimeter. Deze wordt in de grond gestoken en is onderhoudsvrij. De batterij in de sensor gaat minimaal tien jaar mee. De SoilMate geeft de gegevens draadloos door via het LoRa-netwerk van KPN. De teler leest de gegevens vervolgens uit op zijn smartphone of tablet. De app is geschikt voor zowel Android als iOS.
Op basis van dezelfde app kunnen gegevens van het draadloze weerstation FieldMate uitgelezen worden. Inmiddels staan er zo’n 250 FieldMates in Nederland (90 procent) en België; waarvan ongeveer 50 bij fruittelers.
De SoilMate en de FieldMate zijn uitsluitend te huur bij AppsforAgri. De kosten bedragen per apparaat eenmalig € 149,- plus € 7,50 per maand (beide excl. btw).

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 4 juli 2017 - 19:38