Boomkwekers zijn altijd goed vertegenwoordigd op fruitteeltvakbeurzen en dat is vrijdag 30 januari op de Zeeuwse Fruitteeltdag niet anders. Diverse boomkwekerijen showen u de nieuwelingen in hun sortiment.

Verbeek (stand 34) met Cepuna, Gräfin Gepa Early Desire en Jonagold Decosta Robijn. Cepuna wordt in stand 16 ook gepresenteerd door Hillebrand en in stand 80 door boomkwekerij ’t Fort (W. Roelofs) die daarnaast ook Xenia, Red Jonaprince Select en Finesse onder de aandacht brengt. Andere boomkwekers die op de beurs vertegenwoordigd zijn: Hillebrand, Morren, Fleuren, Van Rijn, Botden & van Willegen, Depa Fruit. Lees ook het artikel over de boomkwekerij van Winnie en Claudia Roelofs op pagina 7.

Depa Fruit in het Belgische Nieuwerkerken (stand 52), gespecialiseerd in het kweken van uitsluitend kersenbomen, is voor het eerst op een beurs in Nederland vertegenwoordigd. Het gebruik van gecertificeerde onderstammen èn virusvrij entmateriaal samen met een breed assortiment aan nieuwe kersenrassen vormen de basis voor deze kersenboomkwekerij

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 13 maart 2015 - 14:47