Het CDA kan op de meeste stemmen rekenen vanuit de agrarische sector. Ruim 40 procent van de agrariërs zegt op deze partij te gaan stemmen op 15 maart. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect onder 600 agrariërs. De Christendemocraten houden daarmee een stevige voorsprong op de VVD, die in de peilingen terugzakt naar ruim een kwart van het aantal stemmen. Opvallend is dat de SGP al enkele verkiezingen op rij meer stemmen werft. Dit jaar kan de SGP rekenen op 17,2 procent van de stemmen. Ook PVV kan rekenen op een stijgend aantal stemmen; 8,7 procent van de agrariërs gaat de komende verkiezingen op de partij van Geert Wilders stemmen.
De boerenstemmen gaan in hoofdzaak naar vijf politieke partijen. ChristenUnie sluit het rijtje van CDA, VVD, SGP en PVV af.
Vertrouwen in huidige staatssecretaris historisch laag
Nederlandse land- en tuinbouwers hebben weinig vertrouwen in de huidige regering. Het huidige kabinet haalt slechts een waardering van een 5,0 en het beleid van staatssecretaris Martijn van Dam wordt met slechts een 3,6 gewaardeerd. Dat is historisch laag. Sharon Dijksma wist enkele jaren geleden ook geen voldoende te behalen, maar scoorde met een 5,4 toch flink hoger dan Van Dam. De hoogste waardering, sinds AgriDirect in 2002 begon met het verkiezingsonderzoek, komt toe aan Cees Veerman. Hij haalde in 2006 een 7. Dicht daar in de buurt komt de beoordeling van Henk Bleker in 2012; hij haalde een 6,8.

Bron: AgriDirect

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 7 maart 2017 - 16:28