‘Er zijn meer telers gastvrij voor de bij’, zegt Herman de Vree in deze Fruitteelt. In het kader van De Fruitigste-campagne werd dit voorjaar bij hem een filmpje gemaakt over bijen in de boomgaard. Het filmpje kreeg op De Fruitigste-Facebookpagina ruim een half miljoen views en 300.000 bezoekers.

Imkers zijn zeer ingenomen met de gastvrijheid van fruittelers voor bijen. Om vooral consumenten daarvan meer bewust te maken, ontwikkelden de NFO en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) de kleurrijke en informatieve folder ‘Gastvrij voor de Bij’. In de folder is te lezen wat fruittelers doen voor (wilde) bijen en hoe ze samenwerken met imkers. Bezoekers aan zowel de Landelijke Open Imkerijdagen als De Fruitigste Zachtfruitdagen (beide op zaterdag 13 en zondag 14 juli) krijgen de folder aangeboden. De folder wordt ook verspreid tijdens de Fruitplukdagen in september.

De folder ‘Gastvrij voor de Bij’ werd ontwikkeld in het kader van een Fruitpactproject. De reportage over fruitbedrijf De Vree staat op pagina 22 in deze Fruitteelt.

Dit bericht is geplaatst op maandag 24 juni 2019 - 11:20