Farmertronics Engineering uit Deurne is een crowdfundingsactie gestart voor de ontwikkeling van een robottrekker voor de tuinbouw en fruitsector. Het bedrijf wil een autonome, volledig elektrisch aangedreven en energieneutrale eTrac ontwikkelen. De planning is in februari 2018 te starten met de engineering en bouw van een eerste eenvoudig prototype om deze dan in september 2018 aan een selecte groep crowdfunders te kunnen demonstreren. Deze demonstratie zal bij Philips Fruittuin in Eindhoven plaatsvinden. Dit is tevens de testlocatie van de eTrac.
De eerste versie van de robottrekker zal alleen nog radiografisch op afstand bestuurd kunnen worden. Vanaf september 2018 zal begonnen worden met het geheel autonoom uitvoeren van de eTrac. Farmertronics wil in september 2019 een demo kunnen geven van de volledig autonoom rijdende robottrekker tijdens twee Nederlandse landbouwbeurzen. Vanaf 2020 is de verkoop en serieproductie gepland.

De crowdfunding-campagne is onderdeel van de Reward Crowdfunding-campagne waaraan nog 53 andere Europese food- en agtech startups deelnemen. Doel van Farmertronics is 25.000 euro voor de ontwikkeling van de eTrac bij elkaar te halen. Daarnaast wil het bedrijf bij de eerste tien Europese startups eindigen die het meeste geld op hebben gehaald. De Europese Commissie zal nog 100.000 euro extra toekennen aan elk van de beste tien startups. De campagne loopt van oktober tot en met december 2017.
Geïnteresseerden voor crowdfunding kunnen kiezen uit 5 rewards variërend van 15 tot 250 euro per stuk. In ruil daarvoor ontvangen deelnemers afhankelijk van hun bijdrage een muismat, mok met logo of een uitnodiging voor de demo in september 2018 bij Philips Fruittuin in Eindhoven.

Kijk hier voor meer informatie over de crowdfundingactie.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 17 oktober 2017 - 20:10