Ook dit jaar organiseren NFO en Wageningen UR weer de cursus Koeling en productkwaliteit hardfruit. De cursusdata zijn 19 en 26 april en 3 mei. De cursus op 3 mei betreft 2 dagdelen: een middag- en een avonddeel (excursie). Vooralsnog houden de organisatoren de eerste cursusdag bij WPR Fruit in Randwijk en de tweede dag in Wageningen (adressen volgen nog). De cursus is bedoeld voor fruittelers en medewerkers, maar ook handelsbedrijven, veilingen, koelbedrijven, adviesbureaus, installateurs koeltechniek zijn welkom.
Cursusonderwerpen zijn: productkwaliteit, koeltechniek, benodigde koelcapaciteit, koelcellenbouw en ULO-bewaring. Ook de dagelijkse onderwerpen, zoals inkoelen, bewaarcondities, 1-MCP-toepassing, controles en veiligheid komen aan bod. Vakspecialisten van Wageningen UR geven de cursus. Meer informatie en de kosten staan op fruitacademie.nl.
Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met de NFO (Mariëlle Mulder, 06 – 57 64 34 58, mmulder@nfofruit.nl) of Wageningen UR (Alex van Schaik, 06 – 51 24 62 95, alex.vanschaik@wur.nl of Frank van de Geijn 0317 – 48 13 18, frank.vandegeijn@wur.nl). Meer informatie volgt de komende weken.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 23 maart 2017 - 19:36