Op 30 juni organiseerde de NFO een Kersdiner bij Theo Vernooij op het Kersenfestival, waarmee de campagne de Fruitigste is gestart. Cecile Janssen schreef op Foodlog een leuk artikel over het Kersdiner. Felix Wilbrink bekend van de Telegraaf schoof tussen de gangen door aan om een verhaal te vertellen over zijn voorliefde met fruit en schreef deze colum. Op de website en Facebook van Groente Fruit Actueel verscheen een interview met Gerard van den Anker over de campagne. In het Parool verscheen een leuk artikel van Samuel Levie waarin hij dieper ingaat op alle kersenrassen. Yvette van Boven, bekend van ‘Koken met Van Boven’ kreeg een Kerspakket en trakteerde haar 29.000 Instagram-volgers op een story over de verschillende kersenrassen.

Verder is er een Kerskaart die naar de genodigden wordt gestuurd. Als bedankje en link naar meer foto’s van het diner.

De Fruitigste-campagne op de radio
Omroep Wetering heeft naar aanleiding van het Kersdiner en de aftrap van De Fruitigste-campagne een radio-interview met NFO-productgroepvoorzitter Bert den Haan opgenomen. Het interview zal deze week uitgezonden worden door Stadsomroep Schiedam in de programma’s ‘Schiedam Vandaag’ (elke werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur) en ‘Het RadioMagazine’ (op werkdagen tussen 16.00 en 18.00 uur). De opname zal de komende tijd ook door Omroep Vlaardingen  een aantal keer worden uitgezonden. Op een later moment komt het item mogelijk ook nog voorbij in het programma De Late Avond, een gezamenlijk project van 14 lokale omroepen in deze regio.

Piet Paulusma op Open Kersendagen
Los van De Fruitigste-campagne was weerman Piet Paulusma uitgenodigd op de Open Kersendagen, afgelopen weekend in Wadenoijen. Hij maakte er een leuk item van voor Piets Weerbericht.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 - 20:24