Wellicht moet u de nascholing volgen om uw vrachtwagenrijbewijs te behouden. Deze nascholing bestaat uit 35 uur cursus (28 uur theorie en 7 uur praktijk) en moet voor 10 september 2016 zijn voldaan . Praktisch gesproken is er dus nog tot de volgende oogstperiode de tijd om de nascholing te volgen en code 95 op uw rijbewijs bij te schrijven. Dit geldt voor chauffeurs die hun vrachtautorijbewijs hebben gehaald vóór 10 september 2009. Chauffeurs die het vrachtautorijbewijs vanaf 10 september 2009 hebben gehaald, moet code 95 nu al op het rijbewijs staan. Klik hier om het informatiepakket over code 95 te downloaden

Vrijstellingen
Eigenlijk is er maar één interessante vrijstelling die voor de fruitsector geldt: Als de bestuurder minimaal 21 jaar is en het voertuig binnen een straal van 50 kilometer in Nederland rondom de vestigingsplaats blijft en wordt gebruikt voor het vervoer van producten van landbouwbedrijven van de teeltplaats naar de veiling. 
Kijk hier voor de volledige lijst met vrijstellingen.
 

Overzicht nascholingscursussen
U volgt nascholingscursussen via een opleider. De nascholing moet bestaan uit cursussen die door CCV gecertificeerd zijn. U kunt zelf een keuze maken uit de door CCV gecertificeerde nascholingscursussen. De enige eis is dat u van de 35 uur nascholing minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen. Voor alle duidelijkheid: alleen cursussen met een V- of een W-code tellen mee voor de vereiste 7 uur praktijktraining.
Kijk hier voor het totale overzicht van gecertificeerde nascholingscursussen.
Ook EVO, de brancheorganisatie van transport en logistiek, biedt een breed pakket aan cursussen.

 

Dit bericht is geplaatst op woensdag 16 december 2015 - 11:53