Een compleet nieuwe trekker (model 5DS TTV) met een traploze transmissie en daardoor een vlakke vloer, een multifunctionele rijhendel, uitbreiding qua hydrauliek voor en achter en een nieuwe cabine. SAME Deutz-Fahr (SDF) introduceert vijf traploze CVT-transmissiemodellen binnen de DS-serie variërend van een 88 pk driecylinder tot een 113 pk viercylinder. De DS-serie, die voor de fruitsector het meest interessant zal zijn, is 1,36 meter breed.
Naast de traploze Deutz smalspoor is ook een SAME traploze trekker geïntroduceerd (beide van hetzelfde moederbedrijf). “De nieuwe Deutz en SAME hebben dezelfde techniek”, legt SDF UK & Benelux-directeur Wilko Jilissen uit, maar in Nederland zal vooral de Deutz de boventoon voeren. De SAME gaat meer naar de mediterrane landen.
De twee nieuwe traploze trekkers in het smalspoorsegment betekenen dus een aardige verandering in de markt. De afgelopen negen jaar was Fendt alleenheerser met hun vario-model.
Voor de zomer nog komen er twee demomodellen naar Nederland, exacte data van demo-voorstellingen zijn er nu nog niet. Na de zomer wordt de nieuwe trekker verder geïntroduceerd in Nederland. In de NFO-nieuwsbrief van dinsdag 15 mei leest u meer over de introductie.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 22 mei 2018 - 11:33