Dankzij de regen van het afgelopen etmaal zijn dieven vannacht met een lading gestolen pluktreintrekkers blijven steken in de modder en konden ze door de politie eenvoudig worden ingerekend. Afgelopen nacht ontvreemdden dieven vijf pluktreintrekkers uit een niet-afgesloten schuur op het terrein van fruitteler Cees Bos in Dronten. Bij de buurman – fruitteler Marinus Huijsmans – hadden ze hun vrachtwagentje met aanhanger geparkeerd. Toen de trekkers geladen waren, konden ze er niet mee weg komen en zijn de dieven te voet vertrokken.
Bos: “Vanmorgen om half acht was de politie er en om kwart voor acht kwam er een Poolse man aanlopen die zijn vrachtwagentje kwam ophalen. Hij zei dat hij de trekkertjes had gekocht, maar is door de politie ingerekend. Een uur later is er in de berm hier in de buurt nog een Pool – onder de modder – aangetroffen. Die is ook door de politie ingerekend.”
Bos heeft zelf niets van de diefstal gemerkt. De schuur wordt niet dagelijks gebruikt en ligt op zo’n 50 meter afstand van het woonhuis. “Mijn vrouw zag gisteravond wel wat lichtjes, maar ging er – te goeder trouw, omdat hier nog nooit zoiets is gebeurd – vanuit dat het fietsers waren. Waarschijnlijk zijn dat de dieven geweest die al polshoogte kwamen nemen.”

De diefstal van de pluktreintrekkers staat niet op zichzelf. Enkele dagen geleden is er bij Verhage Fruit in Luttelgeest een fruitteelttrekker gestolen. Het gaat om een Lamborghini 775V, zie ook Facebook. Of deze diefstal met de aanhouding van de twee dieven kan worden opgelost is nog niet duidelijk.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 4 december 2018 - 16:16