Diverse nieuwe kopers hebben zich gemeld bij Veiling Zaltbommel, omdat ze willen gaan inkopen via de digitale veilingklok. Dat meldt veilingdirecteur Gerard van den Anker. De digitale klok moet in februari 2023 ‘live’ gaan.

Volgens Van den Anker gaat het hierbij om kopers uit het hele land, en zelfs uit het buitenland. “Door digitaal te gaan, speelt afstand geen rol meer en wordt het voor kopers van verder weg makkelijker en interessanter om te kopen bij Veiling Zaltbommel. Daarnaast kan het bestaande kopers helpen om efficiënter te werken; ze hoeven immers niet meer per se fysiek aanwezig te zijn in onze afmijnzaal. Deze blijft overigens wel toegankelijk. Sommige kopers vinden het toch prettig om het product vooraf te zien.”

Ook het feit dat FruitMasters onlangs bekendmaakte in 2023 te stoppen met verkoop via de klok resulteert volgens Van den Anker in extra belangstelling voor de digitale veilingklok. “Op dit moment wordt 15 tot 20 procent van onze producten verkocht via de klok, dat zal straks meer worden. Hoeveel meer is niet te zeggen; daarvoor zijn de tijden te onzeker.”

Dit bericht is geplaatst op donderdag 29 september 2022 - 16:25