Local2Local is drie jaar geleden opgericht. Dit initiatief in de Kromme Rijnstreek wil de relatie tussen producenten, afnemers en consumenten herstellen door het inrichten van een eigen, transparante voedselketen. Medeoprichter Jacco Merkens kijkt in deze Fruitteelt terug op de eerste drie jaar. Kwamen de verwachtingen van destijds uit? Nee, bij lange na niet. Maar Merkens blijft ondanks dat geloven in het Local2Local-concept.

Dit concept betekent concreet dat met name consumenten, maar ook restaurants, winkels en instellingen (in een straal van grofweg vijftig kilometer rondom Utrecht) producten van de aangesloten producenten kunnen kopen via de webshop op local2local.nl. Ze kunnen hun bestelling oppikken bij een Local2Local-hub bij hen in de buurt; deze ‘hubs’ zijn onder meer ingericht in winkels en restaurants en bij particulieren.

Circa veertig producenten uit Utrecht en omgeving zijn aangesloten bij Local2Local. Zij hebben zich verenigd in een coöperatie en verkopen verse groenten en fruit, vlees, brood, sappen en speciaalbieren. Local2Local werd onder meer opgericht door Anton van Garderen van Zachtfruitbedrijf Van Garderen en door hardfruitteler Huub van de Maat.

Lees meer over Local2Local op pagina 20 in deze Fruitteelt.

Dit bericht is geplaatst op woensdag 14 juni 2017 - 09:34