Het Amerikaanse Fall Creek Farm & Nursery heeft het Limburgse Driesvenplant overgenomen. Het blauwebessenveredelingsbedrijf versterkt hiermee zijn positie op de Noord- en Oost-Europese markt. De huidige eigenaren van Driesvenplant blijven actief in de onderneming. Leon Driessen wordt in de nieuwe situatie operations manager voor Noord-Europa en Marcel Driessen wordt technisch adviseur. Driesvenplant-medewerkers Ronnie Kersten en Bas Heijnen zullen het verkoopteam van Fall Creek gaan versterken.
De families van beide bedrijven zijn al jarenlang bevriend. Jeu en Door Driessen startten hun bedrijf in 1980 met kersen en champignons. Al in 1982 werden de eerste blauwebessenplanten van Fall Creek gekocht. Later werd de focus volledig verlegd op de teelt en opkweek van blauwe bessen. Begin jaren 1990 kwamen Leon en Marcel Driessen het bedrijf versterken en breidde het bedrijf steeds verder uit met locaties in Melderslo en Meterik. Driesvenplant was al lange tijd de Noord-Europese licentiehouder voor blauwebessenrassen van Fall Creek.
Het familiebedrijf Fall Creek is eigendom van de familie Brazelton. Het bedrijf heeft opkweek- en onderzoekslocaties in de Verenigde Staten, Mexico, Peru en Spanje.

Bron: fallcreeknursery.com

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 19 juni 2018 - 15:44