Duitse telers hebben de minister van landbouw Christian Schmidt verzocht voor 2015 voor minstens drie middelen een noodtoelating te verschaffen in de strijd tegen de suzuki-fruitvlieg. Joachim Rukwied, voorzitter van de Duitse landbouworganisatie DBV, deed zijn verzoek in aanloop naar een nationaal debat over de bestrijdingsstrategie van de suzuki-fruitvlieg.   

De suzuki-fruitvlieg heeft afgelopen seizoen voor het eerst aanzienlijke schade aangericht in de Duitse fruitsector. “Omdat er geen toereikende bestrijdingsstrategie tegen de suzuki-fruitvlieg voorhanden is, is het noodzakelijk dat er in onderzoek geïnvesteerd wordt”, laat Rukwied aan Fruchtportal.de weten.

In Zwitserland zijn in oktober twee werkgroepen, een voor steenfruit en een voor de wijnbouw, opgericht in de strijd tegen het schadelijke fruitvliegje. Een werkgroep voor kleinfruit bestaat al langer. De werkgroepen zijn onder andere opgericht om tot een betere kennisuitwisseling tussen onderzoek en teelt te komen. Ook is bij de regering een motie ingediend om meer geld beschikbaar te stellen voor onderzoek.  

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 13 maart 2015 - 12:49