Femke Wiersma van de BBB wordt minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur in het nieuwe Kabinet Schoof. BBB’er Jean Rummenie wordt staatssecretaris van Visserij, Natuur en Voedselzekerheid (tevens Glastuinbouw en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, NVWA).

De Friese Femke  Wiersma is sinds juli 2023 gedeputeerde namens de BBB in de provincie Friesland. Tevens was zij bestuurslid van het Interprovinciaal Overleg (IPO) en voorzitter van de Commissie Landelijk gebied van het IPO. Wiersma was van 2021 tot en met 2023 senior beleidsmedewerker Landbouw bij de Tweede Kamerfractie van BBB en maakte daarvoor deel uit van het partijbestuur van BBB. Eerder was zij beleidsmedewerker bij de Nederlandse Melkveehouders Vakbond en adviseur van de Vereniging tot Behoud van Boer & Milieu en de Stichting Team Agro NL.

Jean Rummenie wordt de staatssecretaris van Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. Hij voerde vanuit de Landbouwraad vele internationale onderhandelingen voor het voormalige ministerie van LNV. Rummenie kent de weg in Brussel goed en heeft een groot netwerk in en buiten Europa, zo meldt de BBB op haar website.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe bewindslieden.

NFO-directeur Siep Koning ziet uit naar een goede samenwerking met de bewindslieden. “We geven graag verder met hen vorm aan het invullen van maatschappelijke doelstellingen, maar vooral ook aan handelingsperspectief voor onze sector en ondernemers.”

Bron en foto: BBB

Dit bericht is geplaatst op donderdag 13 juni 2024 - 16:50