Het project Fruit 4.0 is genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie ict-project van het Jaar in het MKB. De Computable Awards zijn de belangrijkste ict-prijzen van Nederland die dit jaar voor de 13e keer worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden op ict-vlak.
Het ict-vakblad Computable heeft vijf ict-projecten in het midden- en kleinbedrijf genomineerd voor de Computable Awards 2018. Het project Fruit 4.0 is een van die vijf projecten in de categorie ict-project van het Jaar in het MKB. Computable ontving in deze categorie in totaal 27 voordrachten. De top tien van deze bedrijven is uitgenodigd het project toe te lichten voor een vakkundige jury. Patricia Hoogervorst en Cor Verdouw hebben Fruit 4.0 toegelicht.
De jury was enthousiast over het project Fruit 4.0. “Door de samenwerking tussen verschillende partijen wordt het mogelijk dat relatief kleine bedrijven in de fruitteelt gebruik gaan maken van moderne technologie zoals kunstmatige intelligentie, big-data en sensortechnologie. Daarnaast worden de kosten laag gehouden door de inzet van standaard hardware, zoals een Kinect-camera voor het scannen van bloesem. En het feit dat dit project met inzet van hightech ict tot duurzamere fruitproductie leidt, met minder gebruik van bestrijdingsmiddelen, maakt dit project een terechte genomineerde in de categorie ict-project van het Jaar in het MKB”.

Op 30 oktober wordt per categorie de winnaar aangewezen. De gemiddelde punten van de vakjury bepalen voor 50 procent welk project de uiteindelijke winnaar wordt. Publieksstemming bepaalt de andere 50 procent. Vanaf 5 juli kan er gestemd worden.

Lees meer op computable.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 - 20:59