Fruitbedrijf Vernooij in Cothen is onderscheiden met het predicaat hofleverancier. Tijdens het jubileumfeest vanwege het 100-jarig bestaan van het bedrijf, op vrijdag 12 oktober, werd de oorkonde overhandigd door burgemeester Tjapko Poppens.
De onderscheiding is een erkenning voor het jarenlang enthousiast en hard werken voor het eigen bedrijf, maar zeker ook voor de sector. Met een Landwinkel, Kersenmuseum en het jaarlijkse Kersenfestival brengen Theo, Martine en zoon Erik de fruitsector telkens positief in beeld. “Als NFO zijn we trots op mensen die de sector op deze manier laten zien. Het bedrijf is een goed voorbeeld van hoe we ons als sector willen presenteren”, aldus NFO-voorzitter Gerard van den Anker. Hij noemt ook het kersenfestival dat jaarlijks wordt georganiseerd. “Het is uniek hoe een kersenfestival dat klein is begonnen, inmiddels een landelijke uitstraling heeft”, aldus Van den Anker.

Het bedrijf van Theo Vernooij is in 1917 als gemengd boerenbedrijf opgericht door Gert Vernooij, de grootvader van Theo. Zijn inmiddels 86-jarige zoon Siem zette het bedrijf voort en gaf het stokje ook weer door aan Theo, de huidige eigenaar. Inmiddels is zoon Erik ook al actief in het bedrijf om dit op termijn over te nemen.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 16 oktober 2018 - 16:55