“Ieder kind eet dagelijks vanzelfsprekend een appel of peer, thuis of op school! Immers, jong geleerd is oud gedaan.” Dat is het wensbeeld van de NFO en zes grote fruithandelspartijen, samen goed voor verreweg het merendeel van de Hollandse appel- en perenmarkt. De NFO bracht deze partijen samen rond een ludieke campagneactie gericht op kinderen. Vandaag ging deze campagneactie van start en werd onderstaand bericht breed in de media verspreid.

Appels en peren met een ‘twist’
Natuurlijk is fruit lekker en gezond, maar een dagelijkse portie is nog steeds niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom laat deze actie in drie korte filmpjes zien hoe je appels en peren eten nog leuker kunt maken. Nienke de la Rive Box (presentatrice Klokhuis) en Pieter Hulst (de Fruitigste ambassadeur), beiden zeer bekend onder de doelgroep kinderen van 4 tot 12, geven het eten van fruit een leuke ‘twist’. Bijvoorbeeld door het maken van fruitfriet van Elstar en Conference, of een appel met een hartje als liefdevol cadeau of lekkere traktatie. Vanaf dinsdag 23 oktober tot medio november komt er elke week een nieuw filmpje online. Deze worden zowel op YouTube als op Facebook gepromoot.

Win een krat fruit voor de hele klas
Het is de bedoeling dat kinderen zelf aan de slag gaan met hun eigen Hollandse appel of peer, om er de mooiste en leukste snack van te maken. Daarom zijn de filmpjes gekoppeld aan een prijsvraag. Het kind met de mooiste inzending krijgt een krat vol fruit voor zijn of haar hele klas!
Ook meedoen? Deel de link facebook.com/defruitigste/ met de filmpjes van ‘de Fruitigste trucjes’ zoveel mogelijk en help kinderen een foto van hun leukste appel of peer te sturen naar defruitigste@gmail.com.

Deze actie is tot stand gekomen door de NFO in samenwerking met FruitMasters, the Greenery, Vogelaar Vredehof bv, Veiling Zaltbommel, Veiling Zuid Limburg en Van Ossenbruggen fruit bv.
‘De Fruitigste’ is een campagne van de NFO om heel Nederland meer te vertellen over het fruit van eigen bodem, en met hoeveel passie, en zorg voor mens en natuur de Nederlandse fruittelers een grote variatie aan fruitsoorten telen. Zeg nou zelf, de fruitsector is toch gewoon de fruitigste sector van Nederland!

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 23 oktober 2018 - 19:51