Fruitteelt en bijenhouderij gaan prima samen. Dat is ook te zien op de landelijke Open Imkerijdagen. Op twee locaties zijn imkers te gast op een fruitbedrijf om aan het publiek te laten zien wat bijen houden inhoudt. Een mooie vorm van sectorpromotie! De fruitsector is er immers veel aan gelegen om zo bijvriendelijk mogelijk te werken.
Een initiatief dat daarin nog verder gaat het nieuwe project ForwardFarming Fruit. Op de ALV van de NFO vertelde Hinse Boonstra van Bayer hierover. Zachtfruitbedrijf Van Garderen, The Greenery, adviesdienst CAF en Bayer gaan de komende jaren intensief samenwerken om de teelt van (zacht)fruit verregaand te verduurzamen.
Tijdens het imkerijweekend is imker Ronald van Doesburg op zaterdag 14 juli te gast bij Fruithandel van Os in Papendrecht. Er is een rondleiding door de bijenstal, er wordt een film vertoond, kinderen kunnen kaarsen maken en er worden honing, kaarsen en imkermaterialen verkocht.
Ook bij De Fruitgaard in Burgh-Haamstede is een imker te gast op zaterdag 14 juli. De open dag duurt op beide bedrijven van 10.00 tot 16.00 uur.
De landelijke Open Imkerijdagen zijn een initiatief van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV). Aan het weekend doen ruim 200 imkers of lokale imkerverenigingen mee.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 26 juni 2018 - 17:54