Fruvo in Krabbendijke is met zijn Zuver 100% pure fruitsappen uitgeroepen tot beste bedrijf in de fruitsappenbranche en is daarmee genomineerd voor de Nationale Business Succes Award. De mening van de jury en stemmen van het publiek gaan bepalen welke tien bedrijven doorgaan naar de finale en kans maken op de hoofdprijs van 100.000 euro.
De nominatie is er niet alleen vanwege de goede smaak van het sap, maar voor de hele bedrijfsvoering rondom de sapproductie. Fruvo verwerkt sinds anderhalf jaar het fruit van industriekwaliteit tot fruitsap en verkoopt dit via regionale afnemers. Het sap wordt onder zuurstofvrije omstandigheden geperst, zodat kleur, smaak en voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Daarna wordt het sap gepasteuriseerd om een houdbaarheid van 45 dagen te kunnen garanderen. Het sap wordt verkocht in 3-litersaptaps en via zelftapautomaten in supermarkten. Inmiddels zijn vier smaakvarianten op de markt: Appel-zoet, Appel-fris, Appel-Peer en Appel-Zwarte bes.
Het bedrijf kijkt inmiddels ook al weer verder. “We zijn bezig met kleinere verpakkingen voor op scholen. Ook willen we het afvalproduct verder verwerken, bijvoorbeeld door het te vergisten”, vertelt Martijn Vogelaar, eigenaar van Fruvo.

 

De Succes Award is een initiatief van het Nationaal Business Succes Award Instituut. Het Instituut organiseert activiteiten en is verbonden aan RTL-programma De Succesfactor.

Bekijk ook het filmpje: De succesfactor op bezoek bij Fruvo.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 10 januari 2017 - 12:21