Bij de NFO komen veel vragen binnen over het invullen van de Gecombineerde Opgave. Zeker nu de aanvraag van de GLB-toeslagrechten is gekoppeld aan de Gecombineerde Opgave is er veel onduidelijkheid. In deze nieuwsbrief gaan we in op enkele veelvoorkomende vragen zoals de Z-login en de regeling jonge landbouwers. Donderdag 23 april is er in de NFO-nieuwsbrief aandacht voor de brede weersverzekering, de vergroeningsregeling en de mestwetgeving.

Z-login met korting
Voor het invullen van de Gecombineerde Opgave dient u te beschikken over een zogenoemd e-Herkenningsmiddel (DigiD voor bedrijven). Hiermee kunt u inloggen op de website van RVO. E-herkenningsmiddelen zijn verkrijgbaar met verscheidene betrouwbaarheidsniveaus. RVO vraagt een betrouwbaarheidsniveau van EH2+.
Ondernemers moeten zelf een e-Herkenning aanvragen bij een erkende aanbieder. Z-login is een van de aanbieders en is tevens het bedrijf waarbij NFO en LTO zijn aangesloten. Voor het inloggen op de NFO-website  wordt ook gebruik gemaakt login-codes van Z-login. Tot en met 15 mei verleent Z-login 10 procent korting op de aanschaf van een e-Herkenningsmiddel

Regeling jonge landbouwers
Jonge landbouwers kunnen een extra betaling bovenop de waarde van het toeslagrecht krijgen. Deze extra betaling bedraagt circa € 50 per hectare over maximaal 90 betalingsrechten. De belangrijkste voorwaarden zijn dat de aanvrager in 2015 jonger is dan 41 jaar, dat betalingsrechten worden aangevraagd in de Gecombineerde Opgave en dat de aanvrager nog niet langer dan vijf jaar (sinds 2010) bedrijfshoofd is in een landbouwbedrijf. Kijk hier voor meer informatie over deze regeling.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 april 2015 - 14:38