De plannen voor twee grote zonnepanelenparken bij Kapel-Avezaath gaan definitief niet door. Dat heeft de gemeente Tiel bekendgemaakt op een bijeenkomst voor betrokken bewoners en initiatiefnemers.
In september 2017 werd bekend dat twee fruittelers op de plaats van hun boomgaarden, van respectievelijk 17 en 20 hectare groot, zonnepanelen wilden laten installeren. De gemeente Tiel was niet negatief over de plannen, maar omwonenden zagen er niets in. Het plan zou medegefinancierd moeten worden met subsidiegeld vanuit de overheid. RVO heeft nu aangegeven geen subsidie te verstrekken, omdat de plannen te onzeker zijn. De vergunning die was afgegeven, gold alleen voor het aanvragen van subsidie. Daarmee was nog niets gezegd over het vervolg of de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan rond zou komen.
Ook de gemeente heeft haar steun nu ingetrokken. Wethouder Ben Brink gaf op de bijeenkomst aan dat het hele plan een valse start heeft gehad. Er blijkt uiteindelijk te weinig draagvlak te zijn en de plannen lijken onvoldoende inpasbaar in het gebied.

 

Bron: stadtiel.nl

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 23 januari 2018 - 19:59