In aanloop  naar de Fruit Logistica in Berlijn heeft de jury van de Fruit Logistica Innovation Award (FLIA) tien genomineerden bekendgemaakt. De prijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt.
De genomineerde producten zijn zeer verschillend. Voor de Nederlandse fruitsector zijn het nieuwe appelras Regal’in van het gelijknamige Franse bedrijf en de draagbare non-destructieve kwaliteitsmeter voor fruit van Sunforest uit Zuid-Korea interessant. Ook op verpakkingsgebied zijn er nominaties waaronder de Eyecatcher, een presentatiesysteem voor in de winkel van Cabka Group uit Duitsland, de verstelbare kunststofkratten met houtdecor van Polymer Logistics uit Duitsland en een nieuw verpakkingsmateriaal dat voor 90 procent bestaat uit gerecyclede kunststofflessen van Holfeld Plastics uit Ierland.

Een overzicht van de tien nominaties zoals die ook te vinden zijn op fruitlogistica.de:
– Aurora Seedless Papaya; een kleine, pitloze soort papaya van Aviv Flowers Packing House in Israël.
– DIY fresh packs – gemengde verpakkingen van groenten/fruit met aanvullende ingrediënten en recepten voor bepaalde gerechten van Bakker Barendrecht in Nederland.
– Eyecatcher – een presentatiesysteem voor op het verkooppunt van Cabka Group in Duitsland.
– FC 15 Fruit Chunker – een snijmachine voor ananas en meloenen van Atlas Pacific Engineering in de Verenigde Staten.
– UP-8000 – een schilmachine voor langwerpige groentesoorten zoals wortelen, komkommers en radijs van Hepro in Duitsland.
– Houtdecor -RPC – verstelbare kisten met houten afwerking van Polymer Logistics in Duitsland.
– Lemoncherry  – Een gele soort cherry- trostomaat van BelOrta in België.
– Low Carbon rPETeCo – verpakkingsmateriaal, dat voor 90 procent uit gerecycleerde kunststof flessen bestaat van Holfeld Plastics in Ierland.
– Draagbare non-destructieve kwaliteitsmeter voor fruit – een mobiel meetinstrument voor fruit van Sunforest in Zuid-Korea.
– Regal’in Apple – een nieuwe appelsoort van Regal’in Europe uit Frankrijk.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 20 januari 2015 - 19:06