‘Tijdens mijn topsportcarrière at ik dagelijks blauwe bessen vanwege de vele gezondheidsvoordelen. ’ Met deze woorden maakte Maartje Paumen meteen duidelijk waarom zij was uitgenodigd om te spreken op het evenement ‘Blauwe bes in beweging’.  De hockeyster sloot de bijeenkomst af met een presentatie over de rol van gezonde voeding voor een topsportcarrière.   

NFO-voorzitter Gerard van den Anker in gesprek aansluitend aan de openingsbijeenkomst van ‘Blauwe bes in beweging’.

Het Blauwe Bessen Platform organiseerde afgelopen weekend voor de eerste keer de themabijeenkomst ‘Blauwe bes in beweging’ met een officieel event op de vrijdag in Museum de Locht in Melderslo. Voor een publiek van bijna 100 genodigden gingen diverse sprekers in op het belang van de blauwe bessensector voor Limburg (en Nederland) en de gezondheidsvoordelen van blauwe bessen. 

Een rondleiding bij Blauwe Bes Drenthe.

Aansluitend vond zaterdag een landelijke open dag plaats bij zeventien telers verspreid over heel Nederland. Ook dit was een zeer geslaagd evenement met veel bezoekers en enthousiaste reacties. Door middel van rondleidingen, proeverijen en zelfpluk maakten bezoekers kennis met de blauwe bes. Ook werden er diverse andere activiteiten georganiseerd.

Zelf bessen plukken bij Blauwebessenland in America.

Een gezellig drukte bij Plantage Blankwater in Swalmen.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 17 juli 2018 - 17:30