In navolging op de provincie Noord-Holland krijgen telers in Zuid-Holland en de regio Oost-Betuwe nu de kans hun streekproducten via korte ketens aan zorginstellingen in de regio te leveren.
Stichting Diverzio organiseert in samenwerking met de Rabobank het programma Gezonde Korte Ketens. Met het programma Gezonde Korte Ketens leren telers rendabele, lokale afzetketens tot stand te brengen en worden ze in contact gebracht met regionale afnemers in de zorg. Het einddoel is een realistische businesscase. Ook voor zorginstellingen bieden de korte ketens voordelen, omdat ze zo gezonde en lekkere maaltijden kunnen bieden, met herkenbare smaken uit de eigen streek.
Het programma Gezonde Korte Ketens bestaat uit vier Masterclasses in de periode van oktober 2017 tot en met april 2018. Deelname aan het programma is gratis, maar wel wordt een actieve en betrokken houding gevraagd.
Aanmelden voor het programma in Oost-Betuwe kan tot 1 oktober 2017, voor Zuid-Holland tot 1 november via info@diverzio.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 26 september 2017 - 19:35