De Vlaamse landbouwexpert Luc Busschaert deed onderzoek naar gezondheidsstoffen in groene en rode appels. Appels met een rode schil blijken 10 tot 18 procent meer voedingsvezels te bevatten. Ook het gehalte aan quercetine, dat goed is tegen hart- en vaatziekten, en het cholesterolverlagende pectine liggen veel hoger in rode appels. Dat meldt dagblad De Standaard. Om daarvan te profiteren moet de consument wel de schil mee opeten. Daarnaast blijkt iets anders opmerkelijks. Appels uit Limburg en Haspengouw blijken volgens de expert tot 20 procent meer van deze gezonde stoffen te bevatten dan appels uit West-Vlaanderen. De oorzaak wordt gezocht in de bodemverschillen. In Haspengouw en Limburg teelt men op veel dieper doorwortelbare gronden waardoor de wortels meer mineralen kunnen opnemen. Busschaert meldt er wel bij dat appels uit West-Vlaanderen niet slecht zijn.

 

 

Dit bericht is geplaatst op donderdag 20 december 2012 - 08:30