Greenpeace, Natuur & Milieu en Natuurmonumenten vinden dat boeren een eerlijke prijs verdienen. Met die woorden reageren ze op de toekomstvisie van landbouwminister Carola Schouten. Ze vragen haar verder om meer concrete maatregelen en passende regelgeving.
De natuur- en milieuorganisaties melden dat in een reactie op de plannen van Schouten. Greenpeace is blij dat de minister in de visie erkent dat verduurzaming waardering verdient. Boeren verdienen een eerlijke prijs en ondersteuning om de omslag te maken naar een drastisch andere manier van produceren; ecologisch en met minder dieren. Dat houdt ook in dat boeren niet worden opgezadeld met dure technologische schijnoplossingen die alleen op de korte termijn soelaas bieden.
Natuur & Milieu noemt het goed nieuws dat minister Schouten een hogere prijs voor voedsel nastreeft. Natuurmonumenten wijst erop dat boeren deel uitmaken van een complexe voedselketen. ‘Als daarin niets verandert, is het voor veel boeren onmogelijk om natuurinclusiever te werken’, zegt de organisatie. Natuurmonumenten is van mening dat boeren voor een goed product een goede prijs moeten ontvangen.
De NFO is blij om te horen dat NGO’s zoals Greenpeace en Natuurmonumenten zich net als het ministerie uitspreken voor een eerlijke prijs van de boer. De NFO brengt dit al voortdurend onder de aandacht en het moet ook een van de uitgangspunten worden van PlanetProof.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 13 september 2018 - 19:05