NFO-kring Zeeland Noord-Brabant en ZLTO Vakgroep Fruitteelt hebben donderdag 15 januari een Perenavond gehouden in Heinkenszand. De opkomst was overweldigend. Organisator John Bal: “We hielden rekening met 60 tot 70 bezoekers, maar het werden er ruim 120! De Perenavond vindt traditioneel plaats in de winter als de resultaten van de Perendag van het voorgaande jaar bekend zijn.” Bal toonde eerst een filmpje met daarin een terugblik op de Perendag 2014.

Voorzitter Olav Kavelaars, NFO-kring Zeeland Noord-Brabant, ging kort in op de actualiteiten. “In verband met de Rusland-boycot lobbyen en overleggen de NFO en ZLTO/LTO Nederland met het ministerie van Economische Zaken. Ook werd de interventieregeling voor groenten en fruit van kracht. Daarnaast promootten Zeeuwse en Brabantse fruittelers op initiatief en met financiering van beide provincies het fruit met spandoeken.” Verder vond een promotieactie plaats op de locaties Goes en Vlissingen van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis waar appels en peren uitgedeeld werden.
Ook de campagnes, gericht op nieuwe afzetmarkten gaan door. “De Chinezen waren positief in een lezing over de Nederlandse Conference. In Duitsland werd voor Kerstmis 2014 2 miljoen kg extra Conference afgezet,” meldde Kavelaars. De proefresultaten van de Perendag 2014 verschijnen later in Fruitteelt.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 20 januari 2015 - 19:57