In aanloop naar het vaststellen van de Milieukeur-criteria voor 2018 houdt SMK op donderdag 9 november een hoorzitting voor plantaardige producten. Net als andere jaren zal ook de NFO aanwezig zijn bij de bespreking van de nieuwe eisen.
De Milieukeur-criteria worden jaarlijks herzien, maar vanwege de sterk toegenomen vraag van retailers naar Milieukeur-gecertificeerde plantaardige producten vindt er dit jaar een uitgebreide herziening plaats. Tijdens de hoorzitting worden onder andere voorstellen besproken voor de ontwikkeling van één schema voor diverse plantaardige producten en harmonisatie met andere certificaten zoals Globalgap. De hoorzitting van 9 november is het laatste inspraakmoment voordat SMK de criteria definitief vaststelt. Klik hier voor meer informatie over de te bespreken criteria, het programma en aanmelden.

On the way to PlanetProof
Het komende jaar zal de naam Milieukeur geleidelijk aan vervangen worden door de nieuwe naam ‘On the way to PlanetProof’. Per 1 januari 2019 zal voor plantaardige producten alleen de nieuwe naam ‘On the way to PlanetProof’ gebruikt worden. Het komende jaar zullen beide namen nog gehanteerd worden. Nieuwe keurmerkhouders kunnen direct de nieuwe naam gaan gebruiken. Bestaande keurmerkhouders kunnen dit jaar al PlanetProof willen toepassen of wachten tot 1 januari 2019.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 17 oktober 2017 - 19:57