Tijdens de Fruitteelt Vakbeurs is in de stand van de NFO de officiële aftrap gegeven voor een nieuw Houtig Kleinfruit Centrum (HKC) op Proeftuin Randwijk. Dit voorjaar wordt gestart met de aanleg van het HKC, dat ongeveer een halve hectare groot zal worden. Er komt een nieuwe, moderne overkapping en er wordt gestart met de gewassen rode en blauwe bes, braam en framboos. Het nieuwe kleinfruitcentrum staat open voor de gehele sector. Iedereen is welkom om onderzoek of demonstraties te laten doen. Vlamings en HortiNova, beide ook sponsor van Proeftuin Randwijk, gaan de proeftuin in de komende periode actief ondersteunen.

Achtergrond
Op Proeftuin Randwijk ligt de nadruk tot nu toe op appels, peren, kersen en pruimen.
In de afgelopen jaren hebben de proeftuinpartners NFO, WUR, CAF en Fruitconsult samengewerkt om Proeftuin Randwijk om te vormen tot dé centrale plaats waar onafhankelijk onderzoek en innovatie plaatsvindt voor de Nederlandse hard- en steenfruittelers.

Sponsoren en supporters
De Proeftuin kan niet zonder financiële steun van telers, toeleveranciers, toelatingshouders en andere belanghebbenden in de sector. Kleinfruittelers kunnen supporter worden van Proeftuin Randwijk voor € 250,- (excl. btw) per jaar. Grootfruittelers die al supporter zijn en ook een kleinfruittak hebben binnen hun bedrijf, kunnen ook supporter worden van het nieuwe HKC. Boven op hun huidige bijdrage van € 175,- per jaar, betalen zij hiervoor € 75,- per jaar; in totaal dus € 250,- per jaar (alle bedragen excl. btw).
Inmiddels hebben 16 kleinfruittelers zich aangemeld als supporter. Wilt u weten wie dit zijn, klik hier. Via deze link vindt u ook meer informatie over aanmelden als supporter of sponsor.

Fotobijschrift: Telers, vertegenwoordigers van NFO, Fruitconsult, CAF, WUR, HortiNova en Vlamings heffen het glas op het nieuwe Houtig Kleinfruit Centrum op Proeftuin Randwijk.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 18 januari 2018 - 15:02