Op de Fruitteelt Vakbeurs die aanstaande woensdag en donderdag wordt gehouden, gaat de NFO graag met u in discussie, bijvoorbeeld over de speerpunten die het NFO-bestuur voor dit jaar heeft vastgesteld zoals u elders in deze Fruitteelt kunt lezen. De NFO borduurt daarbij voort op de uitkomst van de discussie met de leden in 2014: duidelijk keuzes maken om resultaat te kunnen boeken binnen de vier hoofddossiers: arbeid, gewasbescherming, onderzoek en innovatie en marktzaken. Twee voorbeelden van speerpunten zijn het verder verlagen van de WW-premie en de beschikbaarheid van middelen om essentiële plagen te kunnen bestrijden zoals de suzuki-fruitvlieg en perenbladvlo. Naast de speerpunten is het behoud van een vergoeding voor mezenschade dit jaar een belangrijk punt. Ook nodigen wij u uit om in onze stand te komen discussiëren over moderne technieken die ons een kans bieden om als sector te innoveren.

Nog nooit hebben zich zoveel standhouders aangemeld als de beurseditie van volgende week. De fruitteeltsector staat er in zijn totaliteit. Maar liefst 133 bedrijven en organisaties uit geheel Nederland, België en Duitsland staan klaar om professionele telers van groot-, klein- en steenfruit hun producten en diensten aan te bieden. Onder de standhouders zijn 25 nieuwe bedrijven. De NFO en mede organisator Fruitmasters zijn verheugd met zoveel aanmeldingen en zien dit als een bewijs  voor een groot draagvlak onder de toeleveranciers.

De vakbeurs biedt u volop gelegenheid om contacten te leggen en uw inzichten te verbreden. Of het nu gaat om techniek, uitgangsmateriaal, gewasbeschermingsmiddelen, mineralen, (ondersteunende) voorzieningen of (financiële) dienstverlening; ze zijn alle in de volle breedte aanwezig. Kwaliteit, duurzaamheid, rentabiliteit en gezelligheid zijn dit jaar de sleutelwoorden van de Fruitteelt Vakbeurs. Tevens kunt een bezoek aan de beurs combineren met een bezoek aan de ALV van de Productgroepen Appel en Peer of de Productgroepen HKF en steenfruit. We ontmoeten u graag in Houten.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 9 februari 2016 - 13:02