Fruitteler Bas Bijl uit Nieuw-Beijerland is 30 december op 76-jarige leeftijd overleden. Bas was vele jaren actief voor de NFO.

Hij was afdelingsbestuurder (vicevoorzitter en interim voorzitter) van de afdeling Zuid-Holland West, kringbestuurder van NFO-kring Zuid-Holland en lid  van de regionale en de landelijke NFO-promotiecommissie.

Bas Bijl was een man die niet graag in de schijnwerpers stond, maar zich achter de schermen inzette voor het collectief en voor de NFO. Wel had hij een duidelijke mening over thema’s die hij belangrijk vond en schuwde hij de discussie met zijn medebestuursleden en NFO-medewerkers niet. Hij genoot van zijn werk voor de regionale en landelijke promotiecommissie. Vooral in de regio wist hij met eenvoudige middelen en een aantal enthousiaste vrouwen van fruittelers het Nederlands hardfruit op een geslaagde wijze te promoten. Doorspekt met humor kon hij vertellen over de resultaten van zijn publieksacties. De NFO is hem dankbaar voor wat hij heeft betekend voor de vereniging.

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 13 maart 2015 - 14:50