Op 28 januari jl. is oud-hoofdbestuurslid Leen Pons uit Ridderkerk op 92-jarige leeftijd overleden. De heer Pons was in de periode 1972 t/m 1990 verbonden aan het hoofdbestuur van de NFO, de eerste twee jaar als plaatsvervangend lid en daarna 18 jaar als lid. Hij vertegenwoordigde de kring Zuid-Holland in het hoofdbestuur, waarvan hij al langer bestuurslid was als vertegenwoordiger vanuit de toenmalige afdeling IJsselmonde. Van deze afdeling is hij jarenlang voorzitter geweest.

Naast zijn bestuurswerk voor de NFO, was hij actief in tal van andere besturen en commissies. Zo was hij bestuurslid van proeftuin Numansdorp, lid van het hoofdbestuur van de Hollandse Maatschappij van Landbouw en lid van de commissie grondzaken van het Landbouwschap. Grondzaken waren hem op het lijf geschreven. Zo heeft hij zeer goed werk gedaan om te komen tot goede voorwaarden en vergoedingen voor pijplijnen op agrarische gronden. De sector heeft hier nu nog steeds profijt van.

De NFO herinnert zich de heer Pons als een hartelijk bestuurder die altijd bereid was zich in te zetten voor de organisatie. Hij bleef tot hoge leeftijd betrokken bij de sector en de NFO. De NFO wenst de familie veel sterkte met dit verlies.

 

Namens het hoofdbestuur,

Siep Koning

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 23 februari 2018 - 15:05