Op 15 juni jongstleden is de heer A.S.N. (Toon) van Dijk uit Cothen overleden. Hij werd 88 jaar oud. Toon was een fruitteler in hart en nieren en had tot op hoge leeftijd interesse in het vak. Hij startte samen met zijn vrouw in 1950 het fruitbedrijf in Cothen. Gestaag groeide het fruitbedrijf tot 50 ha in 1975 met percelen in Cothen, Zoelen en Wijk bij Duurstede. Later had hij ook een fruitbedrijf in Frankrijk.

Toon was een sterke persoonlijkheid die zich niet alleen met fruit telen bezighield. Hij hield van ondernemen en hij hield van besturen. Naast zijn fruitbedrijf exploiteerde hij ook een koel -en vrieshuis, goed zichtbaar vanaf de provinciale weg.

Talrijk waren zijn bestuursfuncties. Vanaf 1968 was hij een aantal jaren lid van het hoofdbestuur van de NFO en was hij gedurende twee perioden lid van het dagelijks bestuur van de NFO namens de KNBTB. Tevens werd hij dat jaar voor geruime tijd lid van het NFO-kringbestuur Utrecht; voorzitter van de Stichtse Fruittuin in Werkhoven; bestuurslid van het Waterschap de Kromme Rijn; provinciaal bestuurslid van de ABTB. In de regio was hij actief in diverse verenigingen. Vanaf 1966 was hij gedurende lange tijd raadslid en wethouder van de gemeente Cothen. Voor zijn bestuurswerk werd hij in 1975 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Het NFO-hoofdbestuur wenst zijn familie veel strekte toe met het verwerken van het verlies.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 28 juni 2012 - 12:30